Grace’s reis naar integratie en werkervaring in Nederland

De Nigeriaanse Grace volgt samen met haar man de Module Arbeidsparticipatie (MAP) bij Vluchteling aan Zet. Onderdeel van dit integratietraject is een proefstage van veertig uur. Eerst liep haar man, Osas, stage en nu mag Grace proeven aan het werk in Nederland terwijl haar man zijn handen vrij heeft voor hun twee kleine kinderen.

Grace gaat 3 dagen in de week voor 4 uur per dag aan de slag bij Plus supermarkt Crombach, locatie Sint Odiliënberg. Ze wilde eigenlijk graag stagelopen bij de Plus in haar woonplaats Montfort. Die bevindt zich op loopafstand van haar huis.

Uur reistijd

Dit bleek niet mogelijk omdat de supermarkt net van eigenaar is gewisseld. Die heeft het te druk met het opstarten van de winkel en geen tijd om stagiaires te begeleiden. Toch wil Grace graag werkervaring als onderdeel van de MAP opdoen bij Plus en heeft daar een uur reistijd met het openbaar vervoer voor over.

🚳Vanwege haar fysieke gesteldheid kan ze niet fietsen, anders was de reistijd slechts 15 minuten. Maar de Nigeriaanse roeit met de riemen die ze heeft en wil koste wat het kost haar werkervaringsstage doen. Ze beseft dat dit nodig is voor een duurzame integratie richting betaald werk.

Genieten

Trajectbegeleider Paul van Vluchteling aan Zet zocht Grace vorige week op. Hij trof een stralende Grace die overduidelijk geniet van haar stage. En ze vindt het fantastisch dat gemeente Roerdalen en Vluchteling aan Zet rekening houden met haar thuissituatie. De kinderen hoeven daardoor geen moment hun ouders te missen.

🙌Grace, nog veel succes met je stage. Gemeente Roerdalen, Plus Crombach en Vluchteling aan Zet zijn trots op jou. Grace, jij bent #AanZet🚀

Translate »