Jobcoaching

Jobcoaching helpt ambitieuze nieuwkomers vaardigheden te leren en hun baan te behouden. Het is een onderdeel ons full serviceconcept en is het vervolg op het arbeidstoeleidingstraject. Al onze diensten zijn ook afzonderlijk af te nemen. Op deze pagina vindt u informatie over de jobcoaching dienstverlening van Vluchteling aan Zet

Jobcoaching

Jobcoaching Plus voor jongeren

Bij Jobcoaching Plus voor Jongeren ondersteunen we gemeenten in jobcoachingstrajecten van statushouders tussen 16 en 27 jaar die moeite hebben met vinden en behouden van werk. Onze jobcoaches leren de jongeren vaardigheden en bouwen aan een sterk netwerk, zodat ze zelfstandig kunnen werken.

 

Jobcoaching van Vluchteling aan Zet

Matiwos (23) (in het midden) in actie bij Fixami! Van schaapherder in Ethiopië naar een topper op de Tilburgse werkvloer. Met een frisse look, nieuwe vrienden en dankzij de jobcoaching van Roua van Vluchteling aan Zet, is hij hard op weg om een logistieke held te worden. En het vorkheftruckrijbewijs? Dat komt er ook, zegt zijn manager Lucas van Thiel!  Matiwos, jij bent #AanZet”

Jobcoaching Plus voor senioren

Het Jobcoaching Plus voor senioren traject is voor statushouders vanaf 27 jaar die moeite hebben met het vinden en behouden van een baan vanwege een achterstand in kennis- en vaardigheden en/of fysieke beperkingen. We werken hierbij samen met arbeidsdeskundigen. Daarnaast helpen we bij de bemiddeling bij aan werk gerelateerde Wmo-voorzieningen.

Waarom jobcoaching van Vluchteling aan Zet?

Voordelen voor gemeenten

Vluchteling aan Zet ondersteunt gemeenten met jobcoaching dienstverlening vanwege onderstaande redenen:

 1. Duurzame plaatsing

  Onze jobcoaching dienstverlening is gericht op baanbehoud voor statushouders. Zo bevorderen we zelfredzaamheid, waardoor de afhankelijkheid van sociale voorzieningen vermindert.

 2. Ontzorging

  Gemeenten met onvoldoende capaciteit ontzorgen we in de integratie van statushouders.

 3. Bewezen expertise

  Als partner van diverse gemeenten hebben we sinds 2006 ruim 700 statushouders duurzaam geïntegreerd.

Voordelen voor statushouders

Het jobcoachingtraject van Vluchteling aan Zet biedt statushouders:

 1. Persoonlijke begeleiding

  Onze gecertificeerde jobcoaches bieden individuele ondersteuning, afgestemd op behoeften van elke statushouder.

 2. Duurzame integratie

  Door onze gestructureerde aanpak garanderen we een duurzame integratie in de Nederlandse arbeidsmarkt.

 3. Ontwikkeling van vaardigheden

  Van taal- en cultuurtraining tot vaktechnische vaardigheden; wij zorgen ervoor dat statushouders zijn uitgerust om te floreren als gewaardeerde collega.

Voordelen voor werkgevers

Door inzet van jobcoaching van Vluchteling aan Zet kunnen werkgevers rekenen op:

 1. Gekwalificeerd talent

  Werkgevers krijgen toegang tot gemotiveerde, getalenteerde collega’s die een fris perspectief mee helpen van het vergroten van het bedrijfssucces.

 2. Ondersteuning op de werkplek

  Onze jobcoaches begeleiden statushouders en trainen werkgevers in het omgaan met cultuurverschillen, waardoor we de begeleiding op de werkvloer vereenvoudigen.

 3. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Werkgevers die nieuwkomers verwelkomen, bevorderen integratie en diversiteit. Ze krijgen ook hulp bij het aanvragen van gemeentelijke regelingen.

  Jobcoachingtraject Vluchteling aan Zet

  Tahani Bouty, ooit ingenieur in Syrië, nu een stralende kracht bij Esprit in Roermond! Met hulp van jobcoach Roua Aljanabi van Vluchteling aan Zet en de steun van gemeente Maasgouw heeft ze de Nederlandse werkcultuur omarmd en haar plek gevonden. Van uitdagingen naar een verlengd contract – Tahani laat zien dat doorzetten loont!, Tahani, jij bent #AanZet

Onze werkwijze

Lees hieronder over onze werkwijze bij jobcoachingstrajecten

Plaatsing na stage

Wanneer een statushouder na een werkervaringsstage wordt geplaatst bij een werkgever, start onze intensieve begeleiding.

Wekelijkse bezoeken

We komen wekelijks langs om te observeren en te bespreken hoe het gaat, met zowel de statushouder als de werkgever.

Behoefte aan jobcoaching

Indien er een behoefte ontstaat voor jobcoaching, organiseren we dit in overleg met de gemeente. Deze coaching vindt standaard een keer per week plaats.

Evaluatie & mogelijke verlenging

Intake, voortgang bespreken met werkgever en gemeenten en eind traject evaluatie. Na de zes maanden evalueren we gezamenlijk de voortgang en bepalen we of een verlenging noodzakelijk is voor een soepele integratie.

Documentatie via ‘Samen’

We documenteren elke stap en elk succes in een dossier. Via onze applicatie ‘Samen‘ stellen we dit dossier beschikbaar voor de gemeente, de statushouder en de werkgever. Zo is iedereen op de hoogte en kan tijdig inspelen op behoeften of veranderingen.

Duurzaam integreren doen we Samen!

Interesse in jobcoaching?

Laten we samen zorgen dat iedereen goed meedoet in onze gemeenschap. Vul het formulier in om te zien wat we voor jouw gemeente of bedrijf kunnen doen.

De brug naar duurzame integratie

Translate »