Over Vluchteling aan Zet

Wij, Boghos Tekeyan en Paul van Riesen, zijn Vluchteling aan Zet in 2016 begonnen vanuit onze passie om statushouders te gidsen door de bureaucratische integratiejungle richting zelfredzaamheid. De afgelopen 5 jaar hebben we 500 statushouders gecoacht en voor een gemeente de oprichting van een taalschool begeleid. Daarnaast zijn we sparringpartner richting gemeenten bij integratievraagstukken. En werkgevers begeleiden we in het traject om statushouders uit te laten groeien tot gewaardeerde collega’s. We stellen ons graag voor.

Over Vluchteling aan Zet
Member

Paul van Riesen

Ik, Paul van Riesen, ben de zoon van een Christelijk-Libanese moeder en een Nederlandse vader. Ik heb mijn hele leven al affiniteit met vluchtelingen. Dat komt door mijn ouders. Mijn moeder was tolk en mijn Nederlandse vader had een ingenieursbureau. Daarnaast zetten ze zich in voor vluchtelingen.

Doorzetten

Op jonge leeftijd ging ik al mee naar asielzoekerscentra, hielp hen met met boodschappen doen en begeleidde hen naar maatschappelijke instanties. Ik bouwde met velen een goede band op. Met sommigen heb ik nog steeds contact. Ze zijn met succes geïntegreerd en hebben goede banen gekregen door in zichzelf te geloven en door te zetten. Met de goede begeleiding kunnen vluchtelingen succesvol worden in hun nieuwe thuisland. Dat geeft me voldoening.

Werk als hobby

Maar goed, toen ik 18 jaar oud werd, lonkte het zelfstandige leven. Geld verdienen, een mooie auto rijden en feesten. Toen heb ik mijn eigen commerciële carrière voorrang gegeven. Dat ging me prima af.  Het werk voor Vluchteling aan Zet deed ik naast mijn baan als senior channel manager bij een softwarebedrijf.  Je werk is je hobby en je passie, dacht ik destijds en dat doe ik nog steeds. En als dat niet meer zo is, dan moet je ermee stoppen. Daarom ben ik op mijn 42ste gestopt met mijn pure commerciële functie en richt me nu 100% op sociaal ondernemen. 

Member

Boghos Tekeyan

Ik, Boghos Tekeyan, weet als voormalig vluchteling uit Syrië precies waar statushouders behoefte aan hebben.

Stroperige asielprocedure

Toen ik 24 jaar was vroeg ik asiel aan in Nederland. Ik zag maar liefst vijf asielzoekerscentra van binnen en weet als geen ander hoe stroperig een asielprocedure en inburgeringstraject kunnen verlopen. In het bezit van de Nederlandse nationaliteit, begon in 2005 aan een studie bestuurskunde. Ik had al een master politieke wetenschappen op zak, die ik behaalde in zijn moederland Syrië.

Sociaal domein

Na mijn studie ging ik aan de slag als beleidsmedewerker en later als (senior) projectcoördinator bij een middelgrote gemeente. Hier heb ik een schat aan ervaring op binnen het sociaal domein, het terrein waar ik als geen ander de weg kent. Door mijn achtergrond heeft ik grote affiniteit met de vluchtelingenkwestie en integratievraagstukken.

Kansen

Ik geloof dat een integrale en persoonlijke aanpak, met werk als doel veel effectiever is bij de inburgering van statushouders. Daarom hebben we Vluchteling aan Zet opgericht, waarmee we de kansen die nieuwkomers de samenleving bieden, willen benutten.

Image

Vluchteling aan Zet software

Software blijft Paul boeien omdat software ondersteunt om vooruit te kunnen gaan. Daarom is Paul 1,5 jaar geleden gaan nadenken over hoe software kan ondersteunen in een soepel integratietraject. Daaruit is Samen ontstaan. Dit is een portaal dat gemeenten realtime inzicht geeft in de trajecten van hun statushouders. Het Plan Inburgering en Participatie (PIP) vormt de basis van Samen. De mobiele app geeft statushouders zicht op hun eigen voortgang en doelstellingen. Daardoor pakken zij de regie over hun eigen succesvolle integratie. Sterker nog, Samen activeert de intrinsieke motivatie van de statushouder om zijn eigen succes vorm te geven. Meer weten over hoe integratietrajecten met Samen soepeler verlopen?

Maak kennis met ons

Vrijblijvend kennismaken met Vluchteling aan Zet?
Vul het formulier in en we nemen contact met u op.

Translate »