Vluchteling aan Zet voor statushouders

Als statushouder (een vluchteling met verblijfs- en werkvergunning) bent u zelf verantwoordelijk voor uw inburgering en integratie. Ook betaald werk zoeken hoort daarbij. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Wij begeleiden u bij elke stap aan de hand van een Plan Inburgering en Participatie (PIP). Een integratietraject bij Vluchteling Aan Zet duurt enkele maanden.

Vluchteling aan Zet voor statushouders

3 stappen naar uw succesvolle integratie

Wilt u als statushouder succesvol integreren, dan zijn volgende drie stappen belangrijk:

1. Toon eigen initiatief

Wilt u integreren, geef dan aan dat u open staat voor hulp en begeleiding naar een zelfstandig bestaan in uw nieuwe thuisland. Als u gemotiveerd bent dan merkt u dat het traject soepel verloopt. Bel ons op en we staan voor u klaar.

2. Leer de taal

Spreekt u de taal, dan legt u makkelijker sociale contacten. U leert de gewoonten en cultuur sneller kennen waardoor meedoen makkelijker gaat. Wij begeleiden u naar de taalschool die bij u past.

3. Laat u bijscholen

Weet u wat voor werk u wilt doen? Dan is bijscholing vaak erg handig. Met de juiste vaardigheden, kennis van de taal en de cultuur vergroot u de kansen op werk. Wij begeleiden u naar het bedrijf dat bij uw past.

Het integratietraject

Benieuwd hoe uw integratietraject eruit ziet bij Vluchteling aan Zet? We hebben alle 9 onderdelen voor u op een rij gezet.

Route Map
Route Map

Maak kennis met ons

Gratis en vrijblijvend kennismaken met Vluchteling aan Zet?
Vul het formulier in en we nemen contact met u op.

Translate »