Status ontdekken kansen op werkgeluk tijdens Banencarrousel

Ook in 2024 organiseren we weer MAP-trainingen voor de MER-gemeente. Onderdeel van dit traject is het Bedrijvencarrousel. Tijdens het Bedrijvencarrousel gaan statushouders op langs bedrijven om inzicht te krijgen in diverse werksectoren in Nederland. Hieronder een verslag van het Bedrijvencarrousel op 27 maart.

Met twee bussen vertrekken de statushouders onder begeleiding van Paul van Riesen en Boghos Tekeyan van Vluchteling aan Zet en klantmanagers Elvera Verberkt en Anke van der Meer van het MER Servicecentrum naar de werkgevers.

De eerste halte is bij DHL Parcel Service Point in Roermond, waar de groep onder leiding van bedrijfsleider Hakan Aksoy de logistieke sector verkent. Ze ontdekken de snelle wereld van pakketbezorging, waar efficiëntie en snelheid koning zijn. De deelnemers zijn meteen enthousiast, vooral omdat de taken overzichtelijk lijken: pakketten rijden en bezorgen. De charme van dit werk, de directheid van de bijdrage aan de consumententevredenheid, spreekt hen bijzonder aan, en het vooruitzicht op financiële onafhankelijkheid maakt het nog aantrekkelijker.

Boghos (midden) geeft uitleg over het logistieke proces van DHL

Lawaai en kansen

Vervolgens brengt de bus de groep naar TACON, waar Yvonne van Zadelhoff de deur opent naar de wereld van productie en assemblage. De magie van het transformeren van halffabricaten naar eindproducten fascineert de statushouders. En terwijl sommigen terugschrikken voor de lawaaierige industriële omgeving, zien anderen direct kansen voor een welvarende toekomst met een degelijk salaris. Mits zij de kans grijpen om daar deel van uit te maken. En dat kan door de taal onder de knie te krijgen… én de handen uit de mouwen te steken.

Yvonne Zadelhoff legt uit wat werken bij Tacon betekent

Het derde bezoek is aan Hotel Van der Valk in Roermond, waar Michelle Eggen en haar team een rondleiding verzorgen die de diversiteit aan carrièremogelijkheden binnen de horeca en gastvrijheid onthult. De deelnemers zijn onder de indruk van de diversiteit aan functies en de doorgroeimogelijkheden, van schoonmaakwerkzaamheden tot aan functies binnen de technische dienst, keuken, of receptie. Het bieden van flexibele werkuren maakt Van der Valk aantrekkelijk voor de deelnemers die hun integratietraject moeten combineren met werk.

Statushouders luisteren geboeid naar de uitleg van Michelle Eggen over de veelzijdigheid van het werk bij Van der Valk

Energietransitie

Tot slot leidt IW Zuid Oost, onder begeleiding van Frank Theeuwen en Raymond Rosso, de groep door de fascinerende wereld van techniek en energietransitie. Dit bezoek wekt een brede interesse, ondanks het besef dat beheersing van de Nederlandse taal en technische vaardigheden essentieel zijn. De statushouders voelen zich aangemoedigd om te blijven leren en groeien, met een duidelijke focus op toekomstige kansen in deze toekomstgerichte sector.

IW

Elke halte van de Bedrijvencarrousel versterkt de verbinding tussen statushouders en de arbeidsmarkt, terwijl de begeleiding van Paul, Boghos, Elvera, Anke en de bedrijfsvertegenwoordigers Yvonne van Zadelhoff, Hakan Aksoy, Michelle Eggen en Frank Theeuwen een rijke, multidimensionale leerervaring biedt. Het Banencarrousel als onderdeel van de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) illustreert niet alleen de diversiteit van kansen in Nederland, maar ook de kracht van informatie, begeleiding, en inspiratie in het bouwen aan een nieuwe toekomst. Als Vluchteling aan Zet zijn we dankbaar dat we samen met de MER-gemeente een constructieve bijdrage mogen leveren aan de integratie van statushouders om zo hen én de economie in Nederland vooruit te helpen.


Informatie over de trainingen van Vluchteling aan Zet

Vluchteling aan Zet biedt diverse trainingen die statushouders ondersteunen in een duurzame integratie in hun nieuwe thuisland. Informatie hierover vindt u op de trainingspagina.

Contacteer ons

Vrijblijvend kennismaken met Vluchteling aan Zet?
Vul het formulier in en we nemen contact met u op.

Translate »