Van vluchteling tot retailster: Tahani opmerkelijke carrièresprong

Tahani Bouty heeft begin 2022 haar intensieve integratietraject succesvol afgerond. Hier is haar verhaal.

De Syrische vrouw, die in haar geboorteland een carrière als ingenieur in de landbouwtechniek heeft genoten, wilde ook graag in Nederland aan de slag. Het liefst in haar vakgebied. Ze spreekt Nederlands, Engels en Arabisch.

𝗜𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀𝗶𝗲𝘃𝗲 𝗯𝗲𝗴𝗲𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴

Anke Van der Meer van gemeente Maasgouw vroeg ons om Tahani jobcoaching te geven. Dat was uitdagend want ze vond het lastig om te aarden bij een Nederlandse werkgever. Na een paar pogingen om een baan te vinden, hebben we de begeleiding van Tahani geïntensiveerd. Onze jobcoach Roua Aljanabi voelde Tahani haarfijn aan. Ze heeft Tahani op haar gemak gesteld en de Nederlandse werkcultuur via praktijkvoorbeelden uitgelegd. Daarbij focuste Roua zich op de werksituatie van Tahani op dat moment.

𝗦𝘆𝗿𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗽𝗼𝘄𝗲𝗿𝘃𝗿𝗼𝘂𝘄

Tahani begon de Nederlandse werkcultuur steeds beter te begrijpen. J. Alberto Perez Salas, retailmanager bij Esprit in Roermond, was onder de indruk van de Syrische powervrouw en bood haar een baan aan in zijn kledingwinkel. Na 6 maanden te hebben gewerkt, begeleid door Roua, heeft Tahani een contractverlenging gekregen. Ze heeft haar integratietraject succesvol afgerond en staat op eigen benen. Tahani, Vluchteling aan Zet, Gemeente Maasgouw en Esprit zijn trots op jou. Volhouden leidt tot resultaat! Tahani jij bent #AanZet.

Translate »