Van struikelblokken tot succes: Abdullah’s reis in de Nederlandse werkcultuur

Abdullah Al Bakour is met zijn gezin van 9 kinderen 2,5 jaar in Nederland. De werkcultuur in Syrië is heel anders dan hier. Daarom is het voor Abdullah pittig om zijn draai te vinden in het bedrijfsleven van zijn nieuwe thuisland. Diverse baantjes strandden steeds vanwege cultuurverschillen en taalproblemen. Toch wilde Abdullah zijn eigen geld verdienen en liet zich niet uit het veld slaan.

We zijn daarom superblij te melden dat de Syrische doorzetter zijn stageplek als pakketbezorger bij Hovo Transinfex succesvol heeft afgerond. Vanaf 1 september krijgt hij een arbeidscontract. Wel heeft hij nog moeite met de Nederlandse taal. Als een klant bijvoorbeeld op een briefje schrijft dat de bezorger het pakket bij de buren mag afleveren of in een kist mag leggen, dan is dat nog lastig te begrijpen voor Abdullah.

Maar dat is geen reden om hem geen arbeidscontract aan te bieden, zo geeft zijn werkgever, Arthur Evadgian van Hovo Transinpex aan. “Abdullah zag het eerst niet zitten om 40 uur per week te werken. Hij is nu echter zo enthousiast dat hij graag voltijd aan de slag gaat als pakketbezorger.”   

Jobcoaching

Behalve de taal, moet Abdullah zijn logistieke vaardigheden verbeteren. Maar Arthur is blij met zijn nieuwe medewerker omdat hij zijn best doet. Om zijn snel vertrouwt te raken met de werkcultuur, krijgt Abdullah elke week joboaching van Roua Aljanabi van Vluchteling aan Zet. Roua spreekt de taal en begrijpt de cultuur van Abdullah. Daardoor kan ze hem makkelijk dingen duidelijk maken zodat hij sneller een zelfredzaam bestaan kan opbouwen. “We kunnen gemotiveerd personeel goed gebruiken, dus ze we zijn erg blij met Abdullah en de hulp van Vluchteling aan Zet”, besluit Arthur. 

Abdullah, Hovo Transinfex, gemeente Tilburg en Vluchteling aan Zet zijn trots op jou. Abdullah, jij bent #AanZet 

Translate »