Smaak van Succes: hoe Natalia haar droom als chefkok najaagt

Natalia Symchuk kwam eind 2022 geleden met haar 17-jarige zoon Yehor in de asielopvang van de Gemeente Maastricht terecht. Afwachten tot er iets ging gebeuren, wilde de sociaalvaardige Oekraรฏense niet. Ze maakte dan ook graag van het aanbod gebruik om aan het werk te gaan in de thuiszorg. Dit paste echter niet bij haar. Haar droom is om uit te groeien tot chefkok. Dat liet ze weten aan mensen in haar omgeving

Een oplettende man zag de auto van Vluchteling aan Zet voorbij komen. De naam en het logo op de auto spraken hem aan. Hij bezocht de website, raakte enthousiast en vertelde Natalia om contact op te nemen. Dat deed ze.

๐——๐—ฟ๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป

We zullen eerlijk zijn, normaal gesproken loopt het eerste contact via de gemeente. Die schakelt dan ons of een andere dienstverlener in. Maar we werden door Natalia en haar drive richting een droombaan gegrepen. Daarnaast hadden we in ons achterhoofd dat Van der Valk Hotel Maastricht mensen als Natalia goed kon gebruiken. We hebben als Vluchteling aan Zet een samenwerking met de hotelketen en hun schoonmaakbedrijf Jaquet & De Groot. Natalia gaf aan dat haar zoon ook graag een bijbaan wilde hebben. Het liefst bij hetzelfde bedrijf. En dat zou mogelijk zijn bij Van der Valk, wisten we.

๐—ง๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด

We zijn met Natalia, die naast Oekraรฏens uitstekend Engels en Russisch spreekt, naar Van der Valk geweest. Ze heeft gesproken met haar toekomstige leidinggevende Ina en assistent manager Eline Cox. Paul heeft een toelichting gegeven over de mogelijkheden om met vluchtelingen te werken en de wederzijdse verwachtingen daarbij. Met Natalia heeft Paul uitgebreid de arbeidsvoorwaarden doorgenomen. Dat stelde haar gerust.

๐Ÿญ๐Ÿด๐Ÿฌ ๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป?

Vervolgens kreeg Natalia van Ina een rondleiding en toelichting over de werkzaamheden. Haar ogen begonnen te twinkelen, maar ze vroeg vertwijfeld: โ€œMoet ik dagelijks alle 180 kamers schoonmaken?โ€ โ€œNee hoorโ€, lachte Ina. โ€œDat doen we samen met het team van 16 gemotiveerde collegaโ€™s. Natalia raakte enthousiast en ze start op 1 mei als medewerkster Housekeeping. Ze krijgt daarnaast de kans om intern door te stromen tot gastvrouw of zelfs haar droom te realiseren; chefkok worden.

๐—–๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ฐ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐—ด๐—ด๐—ฒ๐—ป

Van der Valk Maastricht heeft ook zoon Yehor een baan aangeboden die hij naast zijn studie ICT doet. Daarnaast gaat Yehor 4 dagdelen per week naar Nederlandse taalles. Als Vluchteling aan Zet zijn we blij dat we contact hebben gelegd tussen Van der Valk, Jaquet en De Groot, Natalia en Yehor.

Moeder en zoon zijn blij dat ze zo kort na hun vlucht uit Oekraรฏne hun eigen geld verdienen. Binnenkort verruilen ze hun krappe kamer in de asielopvang voor een huurwoning.

Natalia, Vluchteling aan Zet, Jaquet & De Groot, Gemeente Maastricht en Van der Valk Maastricht zijn trots op jou. Natalia, jij bent #AanZet.

Translate ยป