Mehmet Ali ziet gat in de markt voor onbreekbare kinderbrillen en realiseert ondernemersdroom

Het is hem gelukt! Mehmet Ali heeft zijn bedrijf Primy geopend. Hij levert onbreekbare exclusieve brilmonturen voor kinderen aan opticiens en online ook aan consumenten. De brillen zijn naar eigen smaak samen te stellen. Lees over de reis die de Turkse statushouder heeft gemaakt richting ondernemerschap.

Mehmet Ali wilde na twee jaar in Nederland zelf geld verdienen. Hij vroeg gemeente Maasgouw naar de mogelijkheden om een onderneming te starten. Hij had het idee: onbreekbare exclusieve brilmonturen voor kinderen verhandelen aan opticiens. De brillen zijn naar eigen smaak samen te stellen. Ook heeft Mehmet Ali de connecties voor inkoop. Alle ingrediënten voor een bloeiend bedrijf lijken voorhanden. Zou het idee aanslaan in Nederland? Hij vroeg gemeente Maasgouw naar de mogelijkheden om een onderneming te starten. De gemeente gaf hem 12 maanden de tijd om zijn bedrijf van de grond te krijgen. Als Vluchteling aan Zet hebben we Mehmet Ali ondersteund bij de oprichting van zijn bedrijf. 

Korte levertijd

Tijdens de coronaperiode was er een flink tekort aan brilmonturen want die komen hoofdzakelijk uit China. Dat land zat op slot. Samen met Mehmet Ali hebben we uitgebreid onderzoek gedaan of er vraag zou zijn naar onbreekbare brilmonturen voor kinderen in Nederland. Die vraag bleek er te zijn. Mooie bijkomstigheid is dat brilproducenten in Turkije binnen twee weken kunnen leveren. Voor monturen uit China is een levertijd van 5-6 weken de norm. De levensvatbaarheid van Mehmets ondernemersdroom was hiermee bevestigd.

Bedrijfsplan doorlichten

We hebben vervolgens geholpen met een KvK- en BTW-nummer aanvragen, businessplan opstellen, bankrekening openen, financiering regelen (deels bbz via de gemeente en deels via Qredits) en een boekhouding opzetten. Primis Administratie en Belastingadviseurs heeft het bedrijfsplan doorgelicht en goed bevonden. We hebben Mehmet Ali ook begeleid bij het opstellen van distributieovereenkomsten, de verzending ervan naar de leveranciers en de inkoop van de monturen. 

Mehmet Ali is druk in de weer om zijn bedrijf in te richten

Hulp van vrienden

Mehmet Ali heeft met behulp van vrienden de garage bij zijn huis geschikt gemaakt als kantoor en opslagruimte. Hij heeft:

  • op bol.com een verkoopkanaal geopend; 
  • een website laten maken en e-mailadressen aangemaakt; 
  • voor de promotie van de brillen een Facebook en Instagram account geopend; 
  • bedrijfslogo, visitekaartjes, orderlijsten en briefpapier laten ontwerpen en drukken.

Boghos ging onlangs op bezoek om te vragen hoe de zaken gaan. Veel tijd voor koffie had Mehmet niet want de telefoon stond roodgloeiend en de orders stromen digitaal binnen. Logisch natuurlijk; welke ouder gunt zijn of haar kind niet de mooiste onbreekbare bril? Geweldig hoe Mehmet het gat in de markt heeft gezien en er vol voor gaat. Gemeente Maasgouw en Vluchteling aan Zet zijn trots op jou. Mehmet Ali, jij bent #AanZet

Enthousiast geworden over de aanpak van Vluchteling aan Zet en wilt u meer informatie? Vul het formulier en we nemen contact met u op.

Translate »