Jobcoaching in actie: echte resultaten bij Holbox

Bij Vluchteling aan Zet zetten we ons dag in dag uit in om statushouders zoals Mohamed en Tadesse praktische ondersteuning te bieden op de werkvloer. Tijdens zijn wekelijkse bezoek aan Holbox heeft Paul weer ervaren hoe jobcoaching echt het verschil maakt.

Mohamed, die liever op de achtergrond blijft, laat zijn kwaliteiten spreken door zijn werk. Tadesse, altijd met een glimlach, zet zich vol in en laat zichtbaar vooruitgang zien. Hij pakt de taal steeds beter op en leert snel de kneepjes van het vak. “Deze mannen tonen aan dat de juiste begeleiding essentieel is voor hun groei en zelfstandigheid hier in Nederland”, vertelt Paul.

Grote impact

De impact van jobcoaching gaat verder dan alleen het werk; het is de basis voor echte integratie. “Dat Mohamed’s kinderen nu ook bij Holbox werken, is een prachtig voorbeeld van hoe werk niet alleen individuen, maar hele gezinnen kan verbinden met de samenleving.”

“Tijdens gesprekken met de directie en managers van Holbox voelen we waardering voor de rol die we spelen. Dit is wat we doen: we praten, we luisteren, en we bieden de nodige uitleg om onze statushouders zelfverzekerd en bekwaam op hun werkplek te maken. We zijn geen bezoekers bij Holbox; we zijn partners. De receptie ziet ons als deel van het team en dat waarderen we enorm. Het is een signaal dat we samen vooruitgaan.”

Bewezen aanpak

Na bijna drie jaar samenwerking met Holbox en de MER gemeenten stelt Paul met overtuiging vast dat de aanpak van Vluchteling aan Zet werkt. Mohamed en Tadesse zijn het bewijs dat continue ondersteuning leidt tot stabiliteit en tevredenheid op de werkvloer. En daar zetten we ons elke dag voor in. Tadesse en Mohamed, Holbox, MER gemeente en Vluchteling aan Zet zijn trots op jullie. Tadesse en Mohamed, jullie zijn #AanZet

Translate »