Hoe het arbeidstoeleidingstraject Arween vleugels geeft bij Theaterhotel de Orangerie

In het Theaterhotel de Oranjerie in Roermond zorgt Arween Mourad sinds 1 december 2023 er mede voor dat de kamers spik en span zijn. Na een succesvolle proefplaatsing heeft ze een jaarcontract gekregen voor 4 dagen per week. Dat geeft haar zelfvertrouwen en zelfredzaamheid een enorme boost.

De reis van Arweem naar deze rol was allesbehalve eenvoudig. Als statushouder in Nederland heeft de Irakeese, met de hulp van Boghos Tekeyan van Vluchteling aan Zet en Svetlana Kluter, klantmanager bij gemeente Echt-Susteren, een inspirerend pad afgelegd naar zelfredzaamheid.

De sleutel tot haar succes was deelname aan het arbeidstoeleidingstraject van Vluchteling aan Zet. Dit programma, ontworpen om statushouders te begeleiden in hun zoektocht naar werk, heeft Arween voorzien van ondersteuning om haar potentieel te realiseren. 

Proactief en gemotiveerd

Boghos en Svetlana herinneren zich Arween’s vastberadenheid: “Vanaf het begin van haar proefplaatsing was Arween proactief en gemotiveerd. Ze begrijpt dat werk niet alleen een bron van inkomen is, maar juist een manier om te integreren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.” 

Boghos benadrukt dat het succes van een arbeidstoeleidingstraject ligt in een persoonsgerichte aanpak. “Elke statushouder heeft unieke behoeften en talenten. Ons doel is om hen te helpen die te realiseren. Daarnaast leren we ze hen om naar de toekomst te kijken; naar hun wensen en ambities. Zo bereiden we statushouders op een duurzaam zelfredzame toekomst.”

De aanstelling van Arween bij Theaterhotel de Oranjerie is een mijlpaal in haar leven. “Niet zo zeer de baan zelf, maar vooral de erkenning van mijn capaciteiten”, zegt Arween trots. 

Waardevolle aanvulling

Michelle Eggen, manager housekeeping bij Theater Hotel De Oranjerie prijst haar bijdrage aan het team. “Arween brengt niet alleen vaardigheden mee, maar ook een nieuw perspectief. Ze is een waardevolle aanvulling op ons team.”

Het verhaal van Arween is een prachtig voorbeeld van de positieve impact die gespecialiseerde begeleiding kan hebben op het leven van statushouders. Het benadrukt het belang van gerichte ondersteuning en de bereidheid van de samenleving om nieuwkomers te omarmen en te integreren.

Nieuw hoofdstuk

Met haar vastberadenheid en de ondersteuning van Vluchteling aan Zet heeft Arween Mourad een nieuw hoofdstuk in haar leven geopend, vol hoop en mogelijkheden. Haar verhaal is een bemoedigend voorbeeld voor anderen die een vergelijkbare reis maken naar een nieuw begin in Nederland. 

En dan is er nog een bijzonder effect aan Arween’s succes: Haar man heeft door het enthousiasme van zijn vrouw ook de motivatie gevonden om vol te gaan voor betaald werk in Nederland. Hij start ook via Vluchteling aan Zet met een arbeidstoeleidingstraject.

Arween, Hotel de Orangerie, gemeente Echt Susteren en Vluchteling aan Zet zijn trots op jou. Arween, jij bent #AanZet

Translate »