Kerst- en nieuwsjaarsgroet Vluchteling aan Zet

In deze tijd van bezinning willen wij van Vluchteling aan Zet, onze waardering uitspreken voor de positieve verschuiving in hoe onze samenleving vluchtelingen ziet. Recente gebeurtenissen, zoals in de oorlogen Oekraïne, Gazastrook en Nagorno-Karabach (Artsakh) hebben onze ogen geopend voor de realiteit en de noodzaak van acceptatie en begrip. Vluchtelingen, die elders een nieuw bestaan opbouwen, zijn niet enkel ontvangers van hulp. Ze brengen ook waardevolle ervaringen en perspectieven met zich mee. Dat hebben we dit jaar weer mogen ervaren.

Diversiteit op de arbeidsmarkt

Onze geschiedenis getuigt van een rijke multiculturele samenleving, daterend van de Gouden Eeuw, toen Nederland bloeide door handel en culturele uitwisseling. Deze kerst vieren we niet alleen onze tradities, maar ook de diversiteit die onze samenlevingen heeft gevormd. Het is deze mix van culturen en ideeën die ons sterk en veerkrachtig maakt.

Samen sterker  

Wij geloven dat onze samenleving, net als de natuur, evolueert en sterker wordt door verandering en diversiteit. De integratie van vluchtelingen in onze gemeenschap is een teken van deze kracht. Laten we deze feestdagen vieren met de gedachte dat elke toevoeging aan onze maatschappij ons helpt groeien en bloeien.

Samenwerking en saamhorigheid  

Deze kerstperiode willen we benadrukken hoe belangrijk samenwerking is tussen gemeenten, organisaties, werkgevers, maatschappelijke organisaties en burgers bij integratie van statushouders. Het is door deze gezamenlijke inspanningen dat we vooruitgang boeken en een omgeving creëren waarin iedereen kan bijdragen en bloeien.

Een warme groet voor iedereen  

Ten slotte, in een tijd waarin de wereld vaak verdeeld lijkt, roepen we iedereen op om zich te richten op het positieve en samen te werken aan een betere toekomst. De nieuwe migratie-afspraken die in EU recent heeft afgesloten, geeft ons handvatten om vooruit te kunnen. Ondanks dat dingen veranderen, blijven we Aan Zet voor nieuwkomers. We blijven ons focussen op de positieve aspecten van onze medemensen en zetten ons in hen te begeleiden.

We wensen iedereen warme en vreugdevolle feestdagen toe. Laten we ons herinneren dat we, ondanks onze verschillen, verenigd zijn in onze menselijkheid en de wens om een liefdevolle en inclusieve wereld te bouwen. We kijken er naar uit om ook in 2024 samen met alle betrokkenen met enthousiasme en passie weer mensen te helpen op weg naar een zelfredzaam bestaan.

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar,  

Team Vluchteling aan Zet

Paul, Boghos, Roua, Voskan, Sanne, Lieke, Tom

Contacteer ons

Vrijblijvend kennismaken met Vluchteling aan Zet?
Vul het formulier in en we nemen contact met u op.

Translate »