Life Coaching & Positieve Gezondheid

Een integratietraject via Vluchteling aan Zet biedt statushouders een stevige basis om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Maar voor statushouders die meer begeleiding nodig hebben, is er het maatwerktraject Life Coaching & Positieve Gezondheid.

Een integratietraject via Vluchteling aan Zet biedt statushouders een stevige basis om een zelfstandig bestaan op te bouwen in de gemeente waar ze wonen. Maar voor statushouders die meer begeleiding nodig hebben, is er het maatwerktraject Life Coaching & Positieve Gezondheid.

Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens. Dit maatwerktraject biedt de statushouder ondersteuning bij alledaagse dingen. Denk aan ondersteuning bij:

  • ziekte; 
  • werk;
  • gezin en opvoeding;
  • geldzaken. 


Opdrachtgever:
Gemeente/ maatschappelijk organisatie

Doelgroep:
Statushouders


Werkwijze

  • De Life Coach van Vluchteling aan Zet bespreekt samen de statushouder de gewenste ondersteuning. 
  • Daaruit volgt een advies en de Life Coach neemt contact op met de juiste instantie die de statushouder verder helpt. 
  • De Life Coach ziet er op toe dat de statushouder het advies opvolgt en/of correcte begeleiding krijgt van de betreffende instantie.

Aandachtspunt

De statushouder bepaalt zelf of hij het advies opvolgt en/of de begeleiding accepteert. De statushouder is dus zelf verantwoordelijk voor een succesvol leven in zijn nieuwe thuisland. Alleen door Samen te werken, slagen integratietrajecten.

Duur:
Afhankelijk per situatie

Informatie:
Zijn er statushouders in uw gemeente die extra begeleiding nodig hebben, vul dan het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

Contactformulier Trainingen

Vul hieronder uw gegevens in en de training waarin u interesse hebt,

Translate »