Hoe de Eritrese Abdul Aziz na 5 jaar nog steeds aan zet is

Laatst was Paul bij een benzinestation in Echt. Terwijl hij zijn auto vol tank, vangt een bekend gezicht zijn aandacht. Een man en zijn dochter zijn druk bezig met het oppompen van de banden van hun auto. Zodra hij klaar is, herkent hij Paul en roept zijn naam. De momenten die daarop volgen vervult Paul’s hart van trots.

“Ken je mij nog?” vraagt de man. Natuurlijk herken ik hem, hoewel ik even moet graven naar zijn naam. Het is Abdul Aziz Buuwe, een voormalige statushouder uit Eritrea die ik vijf jaar geleden heb geholpen bij het vinden van werk. Hij begroet me hartelijk en introduceert trots zijn dochter. Abdul Aziz vertelt enthousiast over zijn werk bij Tacon, waar hij nog steeds werkt en waar hij een vast contract heeft verdiend. Zijn Nederlands is vloeiend, doordrenkt met een charmant Limburgs accent. Hij straalt en mijn hart maakt een sprongetje bij het zien van deze trotse vader van zes.

Een gezin dat samen groeit

Zijn jongste zoon is net begonnen met school, vertelt Abdul Aziz. En zijn vrouw, die nog beter Nederlands spreekt dan hij, zoekt nu naar werk voor maximaal twintig uur per week. Hij vraagt of ik kan helpen met het vinden van een geschikte baan voor haar. Dit verzoek onderstreept de wens van dit Eritrese gezin om volledig deel uit te maken van de Nederlandse samenleving.

Toekomstdromen en ambities

Tijdens ons gesprek onthult Abdul Aziz zijn droom om een eigen huis te kopen in zijn nieuwe thuisland. Hij heeft deze plannen eerder uitgesteld vanwege zijn geloofsovertuigingen tegen rente. Ik bied aan om hem te informeren over rentevrije leningen, iets wat zijn interesse wekt. Zijn ambitie om zich dieper te wortelen in Nederland inspireert mij diep.

Belang van doorzettingsvermogen

Terwijl ik naar huis rij, peins ik over onze ontmoeting. Deze interactie is niet alleen een bevestiging van de impact van ons werk bij Vluchteling aan Zet, maar ook een persoonlijke herinnering aan het belang van ons doorzettingsvermogen en toewijding. Abdul Aziz’s verhaal illustreert prachtig hoe integratie levens kan transformeren.

De kracht van ondersteuning

Deze ontmoeting bij het benzinestation was klein, maar de impact is groot. Het toont aan hoe juiste ondersteuning niet alleen levens verandert, maar ook gemeenschappen versterkt. Voor iedereen bij Vluchteling aan Zet en daarbuiten, Abdul Aziz’s verhaal bevestigt dat onze inspanningen vruchten afwerpen en dat de toekomst, hoewel vol uitdagingen, rijk is aan mogelijkheden voor wie bereid is ze te grijpen. Abdul Aziz, Vluchteling aan Zet, Gemeente Echt-Susteren en Tacon zijn trots op jou. Aziz, jij bent nog steeds #AanZet

Translate »