Over een ondernemer die zijn droom Aan Zet, niet opgeeft

Toen wij met Muhammad Faraz in aanraking kwamen, stak de Pakistaanse ondernemer zijn ambities niet onder stoelen of banken. Een eigen restaurant, dat wilde hij opzetten. Hij had al flink wat jaren ervaring opgedaan in Indiase en Pakistaanse restaurants in Rotterdam in Den Haag.

Samen met met de gemeente Tilburg hebben we gekeken naar goede opties voor betaald werk in de regio. Muhammad’s droom om een eigen Pakistaans restaurant in Tilburg te openen werd alleen maar sterker. Want een dergelijk restaurant was er nog niet. We hebben Muhammad geholpen een ondernemersplan en haalbaarheidsanalyse op te stellen. En levensvatbaar zou Muhammad’s ambitie zeker zijn.

Ondersteuning

Hij werd vrijgesteld van de verplichting om betaald werk te zoeken in Tilburg. Zo ontstond ruimte om ondernemersdroom na te jagen. Ondernemen meer is dan het openen van een zaak en eten klaarmaken. Daarom hebben we Muhammad ondersteund in het opzetten van een administratie, het werven van personeel en klanten én hem wegwijs gemaakt richting de gemeenteloketten.

Drie maanden geleden is Biryani Tandoori geopend. Mensen uit Tilburg en omgeving weten het restaurant te vinden om te genieten van de lekkerste Pakistaanse curry’s en meer.

Andere manier van ondernemen

Muhammad heeft ervaren dat ondernemen in Nederland compleet anders is dan in Pakistan. Daarom zijn we trots te kunnen melden dat hij zijn traject succesvol heeft afgerond.

Heeft hij nog vragen, dan helpen we hem. We zijn bij zijn restaurant gaan eten en hebben genoten! Muhammad, Vluchteling aan Zet en Gemeente Tilburg zijn trots op jou. Muhammad jij bent #AanZet!

Meer informatie

Wil u als gemeente ook hulp bij het succesvol integreren van statushouders zodat ze straks net als Muhammad een waardevolle rol kunnen spelen in de maatschappij? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

Contacteer ons

Vrijblijvend kennismaken met Vluchteling aan Zet?
Vul het formulier in en we nemen contact met u op.

Translate »