Hoezo kunnen statushouders geen baan behouden?

Hoezo kunnen statushouders geen baan behouden en zijn ze na drie maanden weer in de uitkering? Het bewijs dat het anders kan hebben we samen met Cecile Engelman, van Gemeente Echt-Susteren al enkele jaren geleden laten zien. 

Ruim twee jaar geleden hebben we in opdracht van de gemeente Echt-Susteren Firaz Dobra begeleid richting een duurzame baan bij Stiphout Plastics. Firaz kreeg jobcoaching en we hebben het bedrijf ondersteund en begeleid in het werken  met statushouders. De gemotiveerde collega uit Syrië groeide al snel uit tot Teamleider. Mede door de inzet van Firaz groeide Stiphout Plastics door tijdens COVID-19 en heeft een extra locatie bijgebouwd.

Een maand geleden kregen we het verzoek om nog twee personen zoals Firaz voor te stellen als collega. ‘Firaz willen we nooit meer kwijt’, gaf manager Stephanie Knippenberg aan. Daar werden we blij van en gaan voor Stiphout Plastics op zoek. 

Banencarrousel

Firaz is erg blij met zijn baan én voelt zich thuis in Nederland. Dat vertelde hij onlangs toen we met statushouders zijn bedrijf bezochten tijdens het banencarrousel dat onderdeel is van de Module Arbeidsparticipatie (MAP). 

“In Nederland krijg je kansen, maar je bent regisseur van je eigen succes”, zei Firaz tegen de nieuwkomers. “Vluchteling aan Zet geeft begeleiding maar jullie zijn aan zet”. Die begonnen te stralen en knikten instemmend. Firaz, Vluchteling aan Zet en gemeente Echt Susteren zijn trots op wat we samen hebben bereikt. Firaz, jij bent nog steeds #AanZet.   

Meer informatie

Benieuwd naar de dienstverlening van Vluchteling aan Zet voor gemeenten en werkgevers? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op

Contacteer ons

Vrijblijvend kennismaken met Vluchteling aan Zet?
Vul het formulier in en we nemen contact met u op.

Translate »